Mountain Elements

Berg- & Skisport

   

 
MAAK VAN JE HOBBY JE WERK!
Na ruim 15 jaar werkzaam geweest te zijn als militair, voornamelijk bij het Korps Mariniers, besloot Stefan in 2007 om de Berg- en Skigidsopleiding te gaan volgen in Duitsland. De bergsport is altijd zijn grote hobby geweest, en wat is er nou mooier dan van je hobby je werk maken?


Tijdens zijn jaren bij het Korps Mariniers heeft Stefan uitgebreid ervaring opgedaan in het werken en overleven in extreme kou- en weersomstandigheden in de Alpen, de Schotse Hooglanden, Wales en ver boven de poolcirkel in Noorwegen. Hij deed er een scala aan opleidingen, waaronder militair Mountain Leader in Groot Brittannie en militair Berg- en Skigids in Duitsland. Tevens was hij er instructeur Mountain- en Arctic Survival.


In zijn vrije tijd en met het Korps Mariniers klom Stefan diverse routes in de Alpen en beklom hij bijna alle 4000ers daar. Met een team collega's voltooide hij in 2006 de Patrouille des Glaciers, een hoogalpine tourskiwedstrijd van Zermatt naar Verbier; de Zwitserse equivalent van de Elfstedentocht.


De afgelopen jaren is Stefan nauw betrokken geweest bij de veiligheidscommissie van de NKBV en geeft regelmatig workshops en bijscholingen voor NKBV kaderleden. Verder werkte hij voor Defensie waar hij advies gaf, ondersteuning bood bij trainingen en lesmateriaal ontwikkelde voor o.a. lawineveiligheid voor de wintertrainingen.


Sinds begin 2011 is Stefan zelfstandig berggids en werkt onder de naam Mountain Elements. Tevens werkt hij nog steeds als Reservist Specifieke Deskundigheid voor het Korps Mariniers en geeft hij advies op het gebied van bergsport uitrusting, veiligheid en risico management bij verschillende instanties.